Изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“

Творби от Златния фонд на Колекцията на Обединена българска банка са експонирани в залите на Регионален исторически музей - Благоевград. От 06 до 29 октомври експозицията е достъпна за посетители с вход свободен.

Изложбата „НЕ/ПОЗНАТИ“ се реализира по повод 25 години Обединена българска банка и показва част от богатата колекция на финансовата институция. Представени са художници, чиито имена за специалисти и за по-широка публика са добре познати. Сред тях са Харалампи Илиев, Златю Бояджиев, Никола Танев, Христо Каварналиев, Деньо Чоканов и др. Непознати са конкретните творби. Това е смисълът на публичното им показване – нов аспект към активната корпоративна социална отговорност на Обединена българска банка в подкрепа на българската култура и изкуство.

Благоевград е последната спирка от националното турне на пътуващата експозиция. На 05 октомври изложбата бе официално открита в залите на музея. Илия Гоцков, главен уредник в отдел „Художествен“ на Регионален исторически музей – Благоевград поздрави гостите на събитието и даде думата на специалните гости на откриването - Теодор Маринов, член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, член на УС на ОББ и СИБАНК, изпълнителен директор Легаси на ОББ и СИБАНК, директорът на благоевградския клон на обединяващата се банка Йордан Миленков и шефът на PR отдела на банката -Анка Костова.