РИМ- Благоевград обявява конкурс за детска рисунка на тема "Прилепите - наши приятели"

На 26 септември за четвърта поредна година в Благоевград Регионален исторически музей – Благоевград, в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие ще отбележим Международната нощ на прилепите.

Във връзка със събитието Регионален исторически музей – Благоевград обявява конкурс за детска рисунка на тема „Прилепите – наши приятели“.

Условия за участие: възраст на участниците:

-деца от 4 до 18 години включително;

- материали: няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване;
- рисунките трябва да са в оригинал, с допълнителна информация към тях – трите имена на участника, възраст, населено място и учебно заведение, телефон за контакт;
- своите рисунки можете да направите и на място, на 26 септември при провеждане на мероприятията за отбелязване Нощта на прилепите (в този случай материалите са осигурени от музея).


Творбите се приемат в залите на РИМ – Благоевград или на адрес: 2700 Благоевград, кв. „Вароша“, ул. „Рила“ №1 от 4-ти до 29-ти септември.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 4 октомври при откриването на изложбата „Анималия“ в РИМ - Благоевград. Освен награди победителите ще получат възможността в рамките на 1 месец творбите им да станат част от гостуващата изложба на илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров, представяща биоразнообразието като научна илюстрация и малка пластика.


Пожелаваме успех на всички участници!