Ученически конкурс за рисунка и стихотворение „Това е моята родина“

На 11. 05. 2018 г. в Регионален исторически музей – Благоевград се проведе представянето и награждаването на класираните участници в областния ученически конкурс за рисунка и стихотворение „Това е моята родина“. Отличените рисунки бяха изложени в експозиция, а най-добрите стихотворения бяха представени като рецитал от възпитаниците на г-жа Соня Кацарска от литературния клуб към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Организатори на конкурса са Община Благоевград, Регионално управление на образованието - Благоевград, Регионален исторически музей – Благоевград и Македонски научен институт. Със специално спонсорство в награждаването се включи и г-н Данаил Иванов, експерт – маркетинг на издателство „Просвета“ – информационен център Благоевград.

Събитието беше открито от г-жа Христина Цонева, Директор на Регионален исторически музей  – Благоевград, която поздрави организатори, участници и спомоществователи за успешното реализиране на конкурса в деня на Светите братя Кирил и Методий. Водещ на програмата беше д-р Биляна Карадакова, уредник в Регионален исторически музей  – Благоевград. Представени бяха съставите на художественото и литературното жури, изпълнените цели и задачи.

Класираните на първите три места участници в трите възрастови категории получиха грамоти и подаръци. Почетни грамоти получиха и преподавателите за отличното представяне на своите възпитаници, а от името на Директора на Регионален исторически музей – Благоевград бяха връчени благодарствени писма до директорите на всички училища в областта.

Наградите бяха връчени от Директора на музея г-жа Христина Цонева и от старши експерт по български език и литература в РУО г-жа Юлиана Христова.

Своето виждане за поетичния талант на учениците изразиха г-жа Красимира Кацарска и г-жа Росица Зиновиева, членове на Съюза на българските писатели, известни литератори и преподаватели – жури в настоящия конкурс.

Ръководството на Региоален исторически музей – Благоевград изказва благодарност на всички организатори, спомоществователи и участници в конкурса „Това е моята родина“ с пожелания за нови срещи, нови съвместни инициативи и още много таланти.